Helpot parsamunakkaat

Olen aiemmin kirjoittanutkin blogissani annosmunakkaista, jotka ovatkin helppo ja trendikäs aamupala tai miksei lounaskin. Munakkaisiin voi ostaa valmiit täytteet tai käyttää esimerkiksi edellisen päivän ruuantähteitä täytteinä. Itse olen upottanut näihin esimerkiksi tofukormaa ja viimeisempänä feta-parsaa. Tuosta uunifetaparsasta tuli munakkaan joukossa niin herkullinen että jaankin sen nyt vielä omana ohjeenaan.




Olen puhunut parsarakkaudestani aiemminkin blogissani esimerkiksi täällä. Parsalla, kuten usein vähäkalorisilla ruuilla on arvioitu olevan useita terveysvaikutuksia. Parsa voi esimerkiksi auttaa painonhallinassa ja yleisesti parantaa vireystilaa ja vointia. Lisäksi parsa on hyvä vitamiinin lähde. Keitettynä ja paistettuna parsa arvattavastikin menettää toki jonkin verran ravintoarvoistaan, mutta on silti terveellinen verrattuna esimeriksi prossessoituihin lihoihin, joita niin usein käytetään munakkaan täytteenä.

Tässä reseptissä esikäsittelen parsat ryöppäämällä sillä haluan muffineiden olevan helposti syötävissä käsin. Jos muffinit tarjoaa esimeriksi alkupalaksi ja ne on tarkoitus syödä haarukalla ja veitsellä parsat toki jättää napakoimmiksikin jolloin niiden maku säilyy paremmin. Munakkaan voi luonnollisesti tehdä pannullakin, mutta muffinimuotit tekevät annoksesta arvokkaamman sekä mehukkaamman. Itse yritän muutenkin vältellä munakkaan valmistamista pannulla sillä silloin siihen uppoaa helposti enemmän paistoöljyä tai rasvaa ja se kärähtää myös helposti, mikä saattaa edistää haitallisten aineiden muodostumista annokseen.



Eli tässäpä ohjeet yksinkertaisuudessaan:

Feta-Parsa-munakkaat

Tarvitset

  • silikonisia muffinivuokia

Ainekset

  • yksi nippu parsaa
  • 1/2 pakettia fetaa
  • 3 munaa
  • suolaa ja pippuria

Ohjeet

  1. Pese parsat huolellisesti ja katko niistä kannat.
  2. Paista pestyjä parsoja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. 
  3. Kaada vesi pois parsoista esimerkiksi pastasiivilän avulla valuta parsojen päälle kylmää vettä muutaman minuutin ajan jotta parsojen kypsyminen loppuu ja niitä on helpompi käsitellä.
  4. Murskaa fetajuusto esimerkiksi haarukalla ja ripottele fetaa muffinivuokiiin parsan palojen päälle.
  5. Pilko parsat muutaman sentin mittaisiksi paloiksi ja asettele palat muffinivuokiin.
  6. Sekoita munat ja mausteet kulhossa. Riko munien rakenne ja lisää tarvittaessa muutama ruokalusikallinen vettä.
  7. Kaada munamausteseos muffinivuokiin täytteiden päälle.
  8. Paista 175 C asteisessa uunissa 25 minuuttia. 



Kommentit