Neuletyö: villapanta


Alkuperäinen ohje Kalastajan Vaimon blogista täältä.

Tämä villapanta pitää korvat ja pään lämpöisenä ja sopii etenkin niille meistä jotka eivät koe pipoa ihan omakseen.... Villapanta on helppo käsityö ainoastaan tuo lettikohta vaatii hieman keskittymistä.

Tarvikkeet

  • villalankaa
  • n. 6.5 puikot 

Ohjeet

Luo 32 silmukkaa tai vähemmän. 6.5 puikoilla ja 32 silmukalla pannasta tuli ehkä aavistuksen liian paksu, eli joudun sen reunoja hieman taittamaan kun se on päällä eli jos on paksuilla puikoilla liikkeellä kannattaa ehkä tehdä noin 28 silmukkaa, mutta lienee pitkälti makukysymys.

Neulo joustinneuletta (yksi oikein-yksi nurin) n. 20cm eli työn puoleen väliin. Tämän jälkeen tee palmikko eli skippaa ensimmäiset puolet silmukoista eli nosta ne apupuikolle neulomatta (apupuikon virkaa voi toimittaa tarvittaessa vaikka grillitikku tai virkkuukoukku.) ja neulo sitten loput silmukoista normaalisti. Tämän jälkeen neulo apupuikolla odottavat silmukat. Neulo apupuikon silmukat siinä järjestyksessä jossa olisit ne neulonut jos olisit neulonut ne normaalisti. Vähän omituisesti sanottu mutta ymmärrätte ehkä kun pääsette tähän kohtaan =)

Neulo työ loppuun jatkamalla neulomista kunnes panta on riittävän pitkä. Voit "kokeilla" pantaa päälle aina välillä varmistaa että se yltää hieman venyttämällä pään ympäri. Lopuksi ompele pannan päät toisiinsa neulalla ja langalla.






Eli tosi helppo työ joka menee vaikka telkkaria katsellessa. 

Tässä näkyy vielä tuo takaommel.



Kommentit