Munakasmuffinit

Alkuperäinen resepti on K-ruokakaupan sivuilta.

Tässä helppo viikonloppuruoka. Linkkasinkin jo aikaisemmin kaurabanaanimuffinien ohjeen eikä tuossa ohjeessa oikeastaan muuta ongelmaa olekaan kuin että välillä tekee mieli syödä hieman vähemmän hiilihydraatteja. Siinä missä tuo kaurabanaanimuffinien ohje on hieman makea, tämä puolestaan on suolainen välipala.

Ohje on oikeastaan sanasta sanaan sama kuin tuo K-ruokakaupan ohje, joten oikeastaan enemmän tai vähemmän kirjaan sen tähän nyt itselleni muistiin, kuin siihen mitään lisätäkseni.

Munakasmuffinit (n. 10 kpl)

  • 100gr pekonia*
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 paprika
  • 1/2 sipuli
  • 1/2 dl kasvismaitoa
  • suolaa ja mustapippuria
  1. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla.
  2. Sekoita sekaan sipuli ja paista sitä hieman, sekä lopuksi paprika.
  3. Riko munien rakenne ja laita sekaan kaikki muut ainekset sekä mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada muffinivuokiin ja anna paistua 20-25 minuuttia 175 asteisessa uunissa.
Itseasiassa tässä mun ohjeessa on sellainen ero tohon K-kaupan ohjeeseen, että korvasin tavallisen maidon kasvismaidolla. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä että en juo tavallista maitoa eikä mulla ole sitä kaapissa koskaan. Kasvismaitokaan ei ole pakollinen vaan sen voi tarvittaessa korvata esim. parilla ruokalusikallisella vettä. Tuon nesteen tarkoitus on lähinnä helpottaa ainesten sekoittamista, eikä siis hirveästi lisää makua.

*Reseptiä voi myös tuunailla helposti eli olen tehnyt nämä myös niin, että käytän pekonin sijaan lohta. Tähän käy esim. valmiiksi paistettu lohifilee jonka voi silputa esim. haarukalla sopivaan pieneksi silpuksi. 

Testissä ensimmäistä kertaa uudet tuliterät silikonimuffinivuuoat.


Juustokin varmaan sopisi näihin mutta jätin pois keventääkseni reseptiä.

Kommentit