Helppo ja herkullinen uunifetaparsa


Tämän herkullisen parsareseptin olen löytänyt Liemessä -blogista.

Olenkin puhunut parsarakkaudestani jo aiemminkin täällä. En tiedä onko kellään muulla tällaisia ruokia jotka jostain syystä tuntuvat tosi luksuselta ja ikäänkuin nostavat arjen yläpuolelle, mutta mulle se on tosiaan parsa. Vaikka olenkin jo vähän kyllästynyt parsaan niin aina vaan sitä tulee kaupasta napattua nippu mukaan. Jos lapsuudenkodissa parsaa on tarjoiltu joka aterialla kyllästymiseen asti tämä saattaa tuntua tosi oudolta, mutta mulle parsa nyt vaan on tämmöinen ihmeainesosa.

Olen aiemmin jakanut parsapiirakan ohjeen (linkattu tuossa ylempänä) sekä pannuparsan ohjeen. Nuo molemmat reseptit ovat todella herkullisia, mutta ehkä hieman työläitä. Etenkin parsapiirakassa on useampi valmistusvaihe ja parsojen paistaminen pannullakin vaatii hieman vahtimista. Tämä resepti onkin sitten aivan uskomattoman helppo eikä ainesosalistakaan päätä huimaa. Oletteko valmiita?




Uunifetaparsa

  • yksi nippu parsaa
  • yksi paketti fetaa
  • oliiviöljyä
  • pippuria
  1. Pese parsa ja katko kuivat kannat pois. Kannat lähtevät kun taivutat parsaa kevyesti tyvestä jolloin parsa katkeaa kannan kohdalta. Pese parsat ja etenkin nuput huolella. 
  2. Lado parsat uunivuokaan ja kaada päälle oliiviöljyä. Pyörittele parsoja öljyssä huolellisesti.
  3. Halkaise feta-pala pituussuunassa kahtia ja asettele lohkot parsojen päälle. Myös kuutioitu feta käy. Ripottele päälle pippuria. Kannattaa huomioida että koska feta-juusto on melko suolaista, suolaa ei tarvitse enää lisätä erikseen.
  4. Paista 200C uunissa noin 25 minuuttia. 



Kommentit