Valkosuklaamustikkakonvehdit

Sain inspiraation tähän reseptiin Hanna Stoltin mustikka-raakasuklaan ohjeesta. Tämä mun versio  on jonkun verran helpompi kuin Hannan esittelemä resepti sillä en valmistanut suklaata itse vaan käytin valmista valkosuklaata. Valmis valkosuklaa ei tietenkään ole raakasuklaata (ellei näin erikseen paketissa mainita) eli jos haluaa nimenomaan raakasuklaata silloin suklaa kannattaa valmistaa itse. Olen itsekin tehnyt usein raakasuklaata ja suosittelen kyllä tutustumaan raakasuklaaseen jos se on uusi juttu. Tässä reseptissä nyt kuitenkin hieman oikaisin sillä multa on kaakaovoi loppu enkä ole päässyt ostamaan sitä useampaan viikkoon. Lisäksi suklaan valmistus on aina hieman työlästä eli en ole enää viitsinyt kovin usein valmistaa sitä viime aikoina.

Suklaalevyn malliin tehty.Konvehtimuotilla tehtyä suklaita.

Mutta niin sitten siihen reseptiin. Tämä herkku on niin yksinkertainen että sitä raaskii laittaa vaikka ihan itselleen tai vaikka itselle ja kumppanille esim. lauantai-illan jälkiruuaksi tai leffaherkuksi. Valkosuklaan kanssa sopii vaikka joku kiva viini tai sitten ihan vaan mehu tietenkin. Mikään superterveellinen tämä herkku ei ole muttei kuitenkaan mikään aivan överiepäterveellinen.

Konvehdeista saa tehtyä sitä hienompia mitä hienompia muotteja kaapeista löytyy. Olen ostanut nämä silikoniset sydänmuotit aikanaan Saksasta ja niillä on mulle jonkun verran tunnearvoa. Tämän lisäksi mulla muotteja myös Amazonista ja esim. Ikeastakin saa tällaisia muotteja. Silikonimuotteja voi käyttää myös esim. jääpalamuotteina ja leivonnassa. Jos ei halua ostaa erillisiä muotteja, muottina voi myös tarvittaessa käyttää esim. leivinpaperilla vuorattua uunivuokaa jolloin suklaasta tulee levymäisempi.

Mutta nyt sitten siihen ohjeeseen:

Valkosuklaamustikkakonvehdit

  • mustikoita
  • valkosuklaata
  1. Asettele mustikoita haluamiisi muotteihin.
  2. Sulata suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä liedellä. Itse laitan pannulle myös hieman kookosöljyä jotta suklaa ei pala kiinni ja jotta suklaasulasta tulee juoksevampaa. 
  3. Kaada sula suklaa muotteihin mustikoiden päälle. Voit myös kaataa suklaan ensin muotteihin ja ripotella mustikat lopuksi päälle mikäli haluat.
  4. Pakasta suklaata noin. 30min tai tarvittaessa pidempään.Comments