Sokerittomia synttäriherkkuja

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Jollain meistä oli suunnitelmana olla kolmekymppisinä talonomistajia, naimisissa, perheellisiä tai sitten perheettömiä, uraputkessa, unelmaduunissa tai ulkomailla. Toiset suunnittelivat kolmekymmentävuotispäiviksi isoja bileitä tai reissua kumppanin kanssa, toiset taas haaveilivat rauhallisesta päivästä perheen kanssa. Joskus elämä menee niin kuin suunnittelee ja joskus ei.





Itselläni ei ollut tähän päivään lopulta valtavia suunnitelmia. Elämä on heitellyt niin paljon viime vuosina etten lopulta edes tiennyt mitä odottaa. Lukioaikasen minäni haaveet tai kuvitelmat kolmekymppisyydestä eivät tunnu ajankohtaisilta. Olen onnellinen että olen siellä missä nyt olen vaikka se on monelta osin hyvin erilainen kuin mitä aikanaan kuvittelin.

Eikä tämä päivä lopulta edes tunnu läheskään niin erikoiselta mitä olin joskus ehkä kuvitellut. Loppujen lopuksi, se on vain päivä muiden joukossa. En tunne itseäni samaksi kuin parikymppisenä muttei minun tarvisekaan. Fiilikset siitä etten ole nuorisotrendien ajanharjalla ovat jatkuneet jo useamman vuoden (tai ehkä jopa aina). Työelämässä koen olevani paljon paremmassa tilanteessa kuin vaikka viitisen vuotta sitten. 



Omalla kohdalla kolmenkymmenen täyttäminen ei ole siis vielä käynnistänyt kriisiä. Ehdin kaksikymppisenä kyllä ihan hyvin sekoilla enkä mitenkään valtavasti kaipaa tuota aikaa. Olen innoissani että elämässä on vastassa uusia juttuja joita kohtaan itsevarmana kolmekymppisenä. 

Yhden asian ikä lienee kuitenkin opettanut ja se on että synttäreitä voi juhlia vaikka kavereita ei olisi (erittäin kirjaimellisesti) lähimaillakaan ja päivä kuluisi lähinnä neljän seinän sisällä. Jos syntymäpäiväsi sattuvat korona-aikaan älä murehdi vaan juhlista niitä kaikesta huolimatta. Vaikka paikalla ei olisi yhtään kutsuvierasta kakun voi tehdä myös ja vain itselleen. Vaikka elämä ei näytä siltä mitä on ehkä joskus haaveillut niin sitä suuremmalla syyllä nosta itsellesi malja ja juhli omannäköistä elämääsi.

Ja niin ne herkut. Synttärikakuksi tein itselleni raakakakun marjoilla. Nuo tryffelit ovat valmistuneet avocadotryffeleiden ohjeella. Laitan ohjeen nopeasti vielä tähän kaiken varalta. Ohje oli todella simppeli mutta herkullinen ja pääsee ehdottomasti vakioreseptejeni listalle.

Avocadotryffelit

  • yksi pieni kypsä avocado
  • 100gr tummaa suklaata
  • halutessasi siirappia
  • tummaa kaakaojauhetta
  1. Muussaa avokado haarukalla tasaiseksi soseeksi.
  2. Sulata tumma suklaa liedellä pienessä kattilassa. Voit öljytä pannun pienellä tilkalla kookosöljyä jottei suklaa pala kiinni pohjaan.
  3. Sekoita sula suklaa avocadososeeseen. Lisää halutessasi hieman siirappia.
  4. Laita pakkaseen jähmettymään noin. 20 minuutiksi.
  5. Kun taikina on jähmettynyt riittävästi niin että sitä voi muotoilla, ota se pakkasesta ja muotoile palloja. Pyörittele pallot kaakaojauheessa. Tarjoile samantien tai seuraavana päivänä.
Siirapin määrää voi vähän säädellä sen mukaan kuinka makeita tryffeleitä haluaa. Tähän vaikuttaa myös se kuinka paljon käyttämääsi suklaata on makeutettu. Huomioithan että jos haluat tryffeleiden olevan sokerittomia, valitse sokeriton tumma suklaa.   


Kommentit