Ketojäätelöt

Heippa, tooodella pitkästä aikaa! Mulla on valmisteilla jonkinlainen ketolla kolme vuotta -postaus ja mietteitä ketosta näin pidemmän ajan jälkeen, sekä jonkinlainen painon kehitys -postaus. Tulin nyt tähän väliin jakamaan kuitenkin helpon ja ihanan ketojäätelöreseptin. Olen aikanani löytänyt tämän reseptin googlettelemalla, mutta en nyt ikävä kyllä löydä alkuperäistä reseptiä. Jaetaan kuitenkin nyt suomenkielinen versio tästä reseptistä ilahduttamaan mahdollisimmin monia!

Vadelmatuorejuustojäätelöt

  • 1 paketti maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia.)
  • 100-200gr vadelmia
  • steviaa tai muuta nestemäistä makeutusainetta
  • jäätelömuotteja
  1. Sekoita kulhossa tuorejuustopaketti, noin 3/4 vadelmista sekä stevia huolellisesti keskenään. Itse olen viimeaikoina tykästynyt nestemäiseen steviaan, sillä se on luonnonmukaista ja nestemäisenä helppokäyttöistä. Se on myös melko intensiivisen makuista, joten tähänkään reseptiin ei tarvita kuin maksimissaan yksi ruokalusikallinen. Vadelmien maku peittää mahdollisen stevian sivumaun. Mikäli steviaa ei ole saatavilla, etkä ole niin tarkka hiilihydraateista, myös muutama ruokalusikallinen esimerkiksi agavesiirappia voisi sopia tähän. En kuitenkaan suosittelisi sokeria sillä se varmasti narskuu ikävästi hampaissa.
  2. Lisää loput vadelmat ja sekoita niin etteivät ne täysin hajoa massaan vaan sekaan jää ikään kuin sattumia. 
  3. Laita massa jäätelömuotteihin ja pakasta ainakin neljän tunnin ajan. Valmiin jäätelön saat irti muotista pitämällä sitä kuuman veden alla muutaman kymmenen sekunnin ajan.
Kesä ja jäätelöt sopivat yhteen <3




Kommentit