Keto Meksiko lautanen

Ajattelin tänään nopeasti jakaa tällaisen Meksiko-tyyppisen ketoaterian. Meksikolainen keittiöhän ei ole mitenkään lähtökohtaisesti kovin ketoystävällinen, mutta pienillä tweakkausilla saat tehtyä oikein herkullisen ketoaterian. 

Jaan tähän kolme reseptiä joiden avulla saat lounaastasi tai illallisestasi tehtyä meksikohenkisen. Voit käyttää kanana sijaan esimerkiksi jauhelihaa tai jotain lihankorvikketta (tarkista tässä tapauksessa hiilihydraatit). Itse käytin kanan rintapaloja, joita paistoin uunissa voilla, suolalla ja pippurilla maustettuna 25min (225C). Lihan/kanan kylkeen tulee sitten guacamolea, salsaa, ketotortillasipsejä ja hieman raikasta salaattia ja tomaattia.


Ketotortillasipsit

  • 2dl mozzarellajuustoraastetta (tai jotain muuta vastaavaa, miedon makuista juustoraastetta)
  • 1dl mantelijauhoja
  • (suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja/tai valkosipulijauhetta)

  1. Mittaa jauhot valmiiksi kulhoon ja lisää halutessasi mausteita. 
  2. Sulata juusto mikrossa tai miedolla lämmöllä kattilassa liedellä. Voit laittaa kattilan pohjalle hieman öljyä, jottei juusto pala pohjaan. 
  3. Sekoita sula juusto ja mantelijauhot keskenään. Joudut todennäköisesti "vaivaamaan" taikinaa käsin. Ole varovainen kuuman juuston kanssa.
  4. Kun taikina on huolella sekoitettu, kaulitse se leivinpaperin päällä mahdollisimman tasaiseksi levyksi. Voit helpottaa kaulitsemista levittämällä toisen leivinpaperin taikinan päälle, jolloin taikina ei tartu kaulimeen. Leikkaa taikinalevy haluamasi muotoisiksi paloiksi esimerkiksi pizzaleikkurilla.
  5. Paista 175C uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes sipsit muuttuvat kultaisiksi reunoilta.


Koko annoksessa on salaatin määrästä riippuen vain 5-10 grammaa hiilihydraattia.

Guacamole

  • 1 iso avokado (kypsä)
  • 1/2 tomaattia
  • 1/4 sipulia
  • 1 rkl oliviiöljyä
  • 1 tl limemehua
  • suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta
  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voit murskata avokadon esimerkiksi haarukalla ja sekoittaa loput ainekset siihen käsin. Muista käyttää kypsiä avokadoja!

Salsa

  • 1 iso tomaatti
  • 1/2 sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl limemehua
  • suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta
  1. Poista tomaatista sisukset ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli.
  2. Sekoita sipuli, öljy, limemehu ja mausteet kulhossa. Salsa on heti valmis tarjoiltavaksi.
  3. Voit maustaa salsaa myös tuoreilla yrteillä, mikäli saatavilla.

Kommentit