Ketokonvehdit

Esittelen seuraavaksi kaksi ketoruokavalioon sopivaa konvehtireseptiä. Pidän näistä molemmista resepteistä paljon siksi, että ne eivät ole erityisen makeita, eli eivät vaadi paljon keinotekoisia makeutusaineita. Nämä konvehdit sopivat hyvin joulupöytään ja joulun odotukseen!

Ensimmäinen resepti on napattu Beach House Kitchen -blogista ja on eräänlainen Bounty patukoiden konvehtiversio. Tuo blogi vaikuttaa mielestäni muutenkin kiinnostavalta VHH/Keto mielessä eli suosittelen checkaamaan. Kopion reseptin tähän siltä varalta, että blogin osoite muuttuu jossain vaiheessa. Tähän väliin on muuten mainittava, etten missään tapauksessa ole erityinen Bounty fani. Meille ostettiin  joskus lapsena semmoisia pusseja, joissa oli useita erilaisia pikkupatukoita (Mars, Snickers tms.) ja Bounty patukat jäivät aina syömättä viimeisiksi (lol). Olen myös jotenkin ajatellut, etten erityisesti pidä kookoksen mausta jälkiruuissa. 

Mutta mutta.. Nämä konvehdit upposivat muhun kuin .. no niin kuin jokin helposti uppoava asia johonkin upottavaan asiaan :D. Nämä ovat kivan raikkaita, jotenkin terveellisen ja luonnonmukaisen oloisia ja niin kauniitakin. Vaikka alkuperäisessä reseptissä ei mainita makeutusaineita ja juuri itsekin tuossa painotin miten haluan vältellä makeutusaineita ruuanlaitossa, suosittelen lisäämään täytteeseen muutaman ruokalusikallisen erytritolia. Erytritoli sopii hyvin näihin makeisiin, sillä nämä on muutenkin tarkoitus nauttia viileänä. (Erytritoli tuntuu suussa ja kielellä hieman viileältä.) Makeutus kivasti korostaa kookoksen ja suklaan makua.

Voit tehdä molemmat reseptit ilman silikonisia konvehtimuotteja pyörittelemässä jähmettyneestä massasta palleroita. Jos kuitenkin teet usein tämän tyyppisiä reseptejä, suosittelen hankkimaan muotteja, sillä ne ovat edullisia ja käteviä. Itselläni on muutama silikonenin konvehtimuotti ja ne ovat tuoneet minulle paljon iloa.

Bounty konvehdit (20kpl)

  • yksi levy tummaa suklaata 
  • yksi tölkki kookoskermaa (käytä vain kiinteä osa)
  • ~100 gr maustamattomia kookoslastuja
  • (1-2 rkl erytritolia)
  • (1 tl vaniljaesanssia)

  1. Lusikoi kookoskermatölkistä kiinteä osa tehosekoittimeen. Voit käyttää jäljelle jääneen nesteen myöhemmin esim. smoothieen. Huom katsothan, ettei kookoskermaan ole lisätty sakeuttavia aineksia, vaan käytä puhdasta "kookoskermaa".
  2. Kaada tehosekoittimeen myös kookoslastut ja erytritoli ja/tai vaniljaesanssi. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  3. Jos sinulla on käytössäsi konvehtimuotteja, laita kookosmassa seuraavaksi muotteihin ja pakasta ainakin tunnin verran. Jos ei, laita massa pakastuksen kestävään astiaan ja annan massan jähmettyä ainakin puolen tunnin verran. Tämän jälkeen muotoile massasta käsin palleroita. Pakasta palleroita vielä tunnin ajan jotta ne kovettuvat täysin.
  4. Sulata tumma suklaa pienessä kattilassa tai vesihauteessa. Dippaa jäiset konvehdit sulaan suklaaseen lusikan tai halutessasi esimerkiksi coctailtikun avulla. Nosta kuorrutetut konvehdit leivinpaperin päälle jäähtymään.
  5. Laita kohvehdit vielä pakastimeen tai jääkaappiin jäätymään esimerkiksi pienen tarjottimen avulla kunnes kuorrutus on jähmettynyt.

Macrot

  • 1 hh
  • 6 r
  • 1 p

Kuvassa Bounty- ja maapähkinävoikonvehteja.


Toinen esittelemäni resepti on maapähkinävoikonvehdit. Maapähkinävoi on muuten toinen ainesosa, mistä en erityisesti pidä leivonnaisissa, mutta rakastan sitä raa'assa muodossa. Tässä maapähkinävoin maku yhdistyy kivasti voin makuun. Jos et kuitenkaan pidä voista tai halua käyttää sitä, voit korvata sen kookosöljyllä.

Maapähkinävoikonvehdit (20kpl)

  • 1.5 dl maapähkinävoita
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 45 gr voita
  • pieni levy tummaa suklaata (kuorrutukseen)
  • (suolaa)
  1. Sulata voi mikrolla tai liedellä. 
  2. Sekoita maapähkinävoi, voi ja jauhot kulhossa. Lisää ripaus suolaa. Huom. jos käytät suolattua voita tai maapähkinävoita, suolaa ei välttämättä tarvita.
  3. Laita massa konvehtimuotteihin ja pakasta noin tunnin ajan. Jos sinulla ei ole konvehtimuotteja, anna massan jähmettyä pakkasessa noin puolisen tuntia ja muovaile sitten jähmeästä massasta käsin palluroita.
  4. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai liedellä. Dippaa jäiset konvehdit sulaan suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle jäähtymään. 
  5. Anna konvehtien jäähtyä pakkasessa tai jääkaapissa kunnes päällys on jähmettynyt.

Macrot

  • 1 hh
  • 7 r
  • 2 p

Kommentit