Halloweenmuffinit


Toivottavasti ette ole vielä kyllästyneet kurpitsaresepteihin, sillä näitä näköjään riittää! Tällä kertaa luvassa ihanan kosteat ja mehukkaat kurpitsamuffinit!

Tämä ohje onnistuu mainiosti ketona, sillä muffinit leivotaan mantelijauhoihin. Makeutukseen voit käyttää esimerkiksi erytritolia. Jos et halua kuitenkaan käyttää keinotekoisia makeutusaineita, voit tehdä reseptin myös sokerilla. Sokerin ja erytritolin korvaussuhde on 1-1. Sokeri on hieman makeampaa kuin erytritoli joten sitä voi laittaa hieman vähemmänkin. Näiden muffinien ei nimittäin ole tarkoitus olla erityisen makeita.

Rasvana voit käyttää voita, kookosöljyä tai oliiviöljyä. Itse valitsin oliiviöljyn, sillä olen yrittänyt rajoittaa  kovien rasvojen käyttöä, joita tulee ketoruokavaliolla kulutettua helposti melko paljon. Makuun tai koostumukseen tällä ei ole juurikaan merkitystä. Jos et halua tehdä kurpitsamuffineita voi kurpitsasoseen korvata esimerkiksi jollain hedelmäsoseella. Mantelijauhoista en kuitenkaan luopuisi sillä ne antavat muffinille ihana mehevän ja pähkinäisen koostumuksen. Muffinit kruunaa tuorejuustosilmä.



 

Kurpitsamuffinit (12 kpl)

  • 115 gr voita TAI 1 dl oliiviöljyä TAI 1 dl kookosöljyä
  • 3.5 dl mantelijauhoja
  • 1 dl kookosjauhoja*
  • 4 munaa
  • 1.5 dl kurpitsasosetta (maustamatonta)
  • 1 dl erytritolia TAI sokeria
  • 2 tl kurpitsamaustetta (kanelia, inkivääriä ja neilikkaa)
  • 1 rkl leivinjauhtta
  • 1 tl vaniljaa
  • ripaus suolaa
  • paketillinen maustamatonta tuorejuustoa
  • pekaanipähkinöitä (vapaaehtoinen)
  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Voit halutessasi murskata jauhoen sekaan hieman pekaanipähkinöitä. Ota kuitenkin huomioon etteivät pekaanipähkinät ole kovin makeita, joten niitä ei kannata laittaa kovin paljoa.
  2. Sekoita sulatettu voi (tai öljy) ja munat kulhossa. Vatkaa hieman, jotta rakenteesta tulee mahdollisimman kuohkea. Jos käytät sokeria voit vaahdottaa sen munien ja voin kanssa. 
  3. Sekoita kuivat aineet rasva-munaseokseen.
  4. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Laita jokaiseen muffiniin noin ruokalusikkallinen tuorejuustoa keskelle ja sekoittele tuorejuustoa hieman taikinaan esimerkiksi coctailtikulla.
  5. Paista 175 C uunissa n. 20 minuuttia. Paperisia muffinivuokia käytettäessä aika voi olla vähemmänkin.
*Kookosjauhot voi korvata mantelijauhoilla 1:4 suhteella. Kookosjauhot turpoavat todella paljon, siksi niitä tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin mantelijauhoja.

Macrot

  • 4 hh
  • 6 p
  • 19 r
  • 228 kcal

Kommentit