Mehevät Kikherne -blondiet

Näin korona-aikaan moni joutuu varmasti pohtimaan proteiinin saantiaan ihan uudella tavalla. Itse ainakin olen huomannut selkeästi vähentäneeni lihansyöntiä nyt kun sitä ei ole tarjolla päivittäin. Se voi olla ihan hyvä tietysti, mutta tällöin pitää erikseen kiinnittää huomiota proteiinin saantiin. Yksi hyvä proteiinin lähde on pavut ja olenkin kehitellyt erilaisia papukastikkeita pastan kanssa syötäväksi.

Pavuista saa tehtyä myös makeita leivonnaisia esim. jälkiruuaksi tai iltapalaksi. Sain idean näihin kikherneblondiehin Xenia's day blogista. Mulla ei ole reseptiin sen kummemmin lisättävää kuin että suosittelen kokeilemaan! Tämä on helppo ja hauska resepti jota voi modailla helposti omien makumieltymysten mukaan. Ja lopputuloksesta ei millään uskoisi että pääasiallinen raaka-aine on pavut!







Kikherne -blondiet

  • yksi purkki kikherneitä (chick pea)*
  • 3-4 rkl siirappia (tai jotain muuta makeutusta)
  • 1/2 dl maapähkinävoita
  • 1 tl ruokasoodaa 
  • 1 tl suolaa
  • pari palaa tumma suklaata tai suklaahippuja
  • esim. kookosöljyä tai margariinia vuuan voiteluun
  1. Sekoita siirappi, pavut ja maapähkinävoi blenderissä tasaiseksi taikinaksi. Jos sekoittaminen tuntuu vaikealta, lisää sekaan hieman vettä.
  2. Kun taikina on tasaista sekoita siihen vielä ruokasooda ja suola.
  3. Voitele uunivuoka ja kaada taikina uunivuokaan.
  4. Ripottele suklaahiput tai paloitellut suklaapalat taikinan päälle.
  5. Paista 175C asteissa uunissa 25 minuuttia. Huom. mikäli lisäsit vettä sekoitusvaiheessa paistoaika on pidempi. Kokeile taikinan kypsyyttä esim. hammastikulla.
*Olen tehnyt blondiesseja myös valkoisilla pavuilla (=navy beans) ja hyvin on toiminut.






Kommentit