Tämä ruoka on sarjassamme helppoja arkiruokia. Olen tehnyt tätä lähes koko karanteenin ajan vähintään kerran viikossa mikä kertonee jotain reseptin toimivuudesta. Erityisesti pidän tässä reseptissä siitä, että se on vähähiilidydraattinen ja energiat tulevat lähinnä rasvoista. Teen aasialaiset ruuat usein ilman riisiä, jolloin niiden ravintoarvot ovat kokonaisuudessaan paremmat. Jos teet tätä vieraille tai perheelle voit toki tehdä tähän riisin seuraksi.
Ruoka ei ole ehkä kaikkein kuvauksellisin mutta maistuva. |
Lopputuloshan on aika rasvainen mutta itse pidän todellakin hieman rasvaisimmista ruuista jotka pitävät nälkää pidempään ja paremmin kuin esimerkiksi. hiilaripitoiset ruuat. Rasvaisimmilla ruuilla on myös joidenkin arvioiden mukaan positiivinen vaikutus aivotoimintaan jolloin ne sopivat hyvin esimerkiksi lounasruuaksi. Rasvaiset ruuat toki pidemmän päälle voivat nostaa painoa, mutta mulla ei ainakaan rasvaisiin ruokiin tule samanalaista himoa kuin makeutettuihin ja harvoin huomaan lappaavani niitä kilokaupalla. Uskonkin että päivän kokonaiskalorit pysyvät paremmin kasassa rasvaisella lounaalla kuin valtavalla pasta-annoksella tai sushiövereillä.
Tässä sitten resepti:
Tofukookoswokki
- paketti maustamatonta tofua
- 1 kukkakaali
- 1/2 tölkkiä kookosmaitoa
- keltaista currya
- cashewpähkinöitä
- soijakastiketta
- Pilko tofu kuutioiksi ja laita pannulle. Valuta päälle soijakastiketta ja pyörittele kuutioita soijakastikkeessa hieman niin että ne peittyvät kauttaaltaan soijaan. Anna kuutioiden marinoitua noin 15 minuuttia.
- Pilko odotellessa kukkakaali pieneksi paloiksi.
- Kaada kookosmaito kulhoon ja sekoita currytahna sekaan.
- Paista tofukuutioita pannulla 10 min jotta soijakastike ikään kuin tarraa niihin.
- Laita sekaan kukkakaalin palat ja kaada päälle kookosmaito.
- Anna kukkakaalin kiehua kookosmaidoissa kunnes ne pehmenevät. Heitä loppuvaiheessa sekaan halutessasi cashewpähkinät.
Kommentit
Lähetä kommentti