Raakasuklaakakku

Alkuperäinen resepti täältä.

Myönnettäköön että olin alkuun hyvin skeptinen kun kuulin raakasuklaakakuista. Mulla on raakasuklaaseen vähän ristiriitainen suhde. Toisaalta oon muutaman kerran tehnyt todella hyvää suklaata, toisaalta useammankin kerran niin kitkerän makuista herkkua, että se on mennyt lopulta roskikseen. Raakasuklaan teossa haastavinta on maustaminen. Miten löytää kivoja makuyhdistelmiä jotka sopivat kaakaovoin voimakkaaseen makuun.

Ripaus suolaa tuo kaakaon maun taianomaisesti esiin.

Tämä raakasuklaakakku onnistui kuitenkin yli odotusteni. Ihan muutaman tunnin työllä valmistui tosi hyvä kakku joka jopa näyttääkin todella kauniilta. Tämä kakku oli mielestäni helpompi kuin aiemmin jakamani resepti raakakkuun marjoilla. Mikään kevyt kakku ei ole, mutta onnistuin tekemään siitä aika hyvää ilman sokeriövereitä. Salaisuus piilee pinnalle ripotellussa suolassa sekä täytteen kookoskermassa, joka kivasti tasoittaa suklaan makua. 

Jos kotoa tai lähikaupasta ei löydy kaakaovoita, sitä ei ole pakko rynnätä ostamaan vaan kaakaovoin ja kaakaojauhon voi korvata raakasuklaalla tai paremman puutteessa ihan vaan tummalla suklaalla. Jos suklaa on valmiiksi makeutettu voit jättää tällöin siirapin pois.

Täydellinen maku syntyy kookoskerman ja suklaan yhdistelmästä.


Raakasuklaakakku

Pohja

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä (tai kurpitsansiemeniä*)
  • 5-6 kpl taateleita
  • (kookosöljyä)
  • 1-2 tl suolaa
*Itse ostin ensimmäiseen versioon epähuomiossa kurpitsansiemeniä. Nyt olen tehnyt kakkua molemmilla, mutta tykkästyin tuohon kurpitsansiemenversioon itseasiassa enemmän.

Täyte

  • 1 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
  • 1/2 tölkkiä kookoskermaa
  • 1/2 dl kaakaovoita
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 dl siirappia

Valmistelut

  1. Laita cashewpähkinät ja halutessasi taatelit jääkaappiin likoamaan edellisenä iltana.

Ohjeet (Pohja)

  1. Paista kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä hetki pannulla. Voit käyttää paistamiseen kookosöljyä. Siementen ja hiutaleiden pitäisi hieman ruskistua muttei palaa.
  2. Hienonna siemenet ja kaurahiutaleet tehosekoittimessa. Laita sivuun.
  3. Hilloa taatelit tehosekoittimessa. Itse tykkään laittaa taatelit likoamaan edellisenä iltana jolloin ne soseutuvat helposti.
  4. Sotke taatelit ja hiutaleet+siemenet kulhossa. Laita sekaan hieman suolaa. Seos saa maistua suolaiselta.
  5. Painele kakkupohja haluamallesi alustalle ja asettele avattava kakkuvuoka sen ympärille.

Ohjeet (Täyte)

  1. Laita kookoskerma ja liotetut cashewpähkinät tehosekoittimeeen ja sekoita huolellisesti kunnes seos on tasaista. Lisää loppuvaiheessa kaakaojauhe ja siirappi. Jos sekoittaminen tuntuu hankalalta voit lisätä hieman lämmintä vettä.
  2. Sulata kaakaovoi.
  3. Kaada sula kaakaovoi muiden ainesten sekaan jos mahdollista tehosekoittimen käydessä. Sekoita täydellä teholla vielä hetki niin, että kaakaovoi sekoittuu huolella täytteeseen. 
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku viilenemään pakkaseen tunniksi tai useammaksi tunniksi jääkaappiin.
  5. Voit koristella kakun esimerkiksi sulattamalla pari palaa raakasuklaata ja valuttamalla sulaa suklaata kakun päälle. Lisäksi kakun päälle voi valuttaa hieman siirappia. Lopuksi ripottele päälle hieman suolaa joka kruunaa maun.
Raakasuklaa kakku pysyy hyvin kasassa kaakaovoin voimalla, eikä tarvitse pitkää pakastusaikaa.





Kommentit