Pastaa kesäkurpitsalla

Tämä resepti on niin yksinkertainen, että melkein nolottaa postata se. Koska kuitenkin kaikkia tässä vaiheessa alkaa jo kyllästyttää omat kokkailut (ja kokkailu ylipäätään) niin jaetaan nyt kuitenkin tämmöinen helppo resepti joka tarjoaa ainakin vähän vaihtelua (ja kasviksia) ruokavalioon.

Kesäkurpitsa sopii tosi hyvin pastan kaveriksi ja kivasti korostaa esim. juuston makua. Valkosipuli on myös semiehdoton. Pastaksi kelpaa mikä vaan. Nyt kun pastaa on tullut laitettua useammin, olen käyttänyt tummempia pastoja. Juusto voi olla parmesania tai jotain vastaavaa kovaa juustoa. Se ei mun mielestä hirveästi maistu, mutta kivasti liimaa ainekset yhteen. Kokkaus aika on tässä suunnilleen 10-15 min eli mahtava lounasruoka!

Pastaa kesäkurpitsalla

  • yksi annos pastaa esim. spagettia
  • yksi kesäkurpitsa
  • parmesan tms. juustoa
  • kaksi valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • balsamico
  1. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää pasta ja suola kiehuvaan veteen.
  2. Odotellessasi veden kiehumista pilko kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut vielä kertaalleen halki jotta niitä on helpompi syödä.
  3. Raasta/pilko valkosipuli pannulle ja kuullota öljyssä. Lisää kesäkurpitsat pannulle ja anna paistua 5-10min.
  4. Laita kypsä pasta pannulle. Pyörittele pastaa pannulla hetki ja lisää balsamico.
  5. Raasta sekaan juusto.
  6. Tarjoile heti.
Helppo ja herkullinen arkiruoka!



Kommentit