Pääsiäisjuustokakku

Oon täällä blogissa keskittynyt lähinnä sokerittomiin ja vehnättömiin resepteihin. Sokeri ja valkoinen vehnä nyt on vaan niin turhia aineksia ettei niitä oikeastaan kukaan tarvitse ruokavalioonsa. Ne nostavat salakavalasti painoakin aika nopeasti. On puhuttu jopa erilaisista sokerikoukuista eli että sokeriin ja nopeisiin hiilihydraatteihin voisi jäädä ikäänkuin koukkuun jolloin niihin kehittyy jatkuva himo.

En tiedä uskonko varsinaiseen sokeririippuvuuteen mutta itselläni oli viime syksynä aika huono kausi jolloin tuli vedettyä lähinnä valkoista leipää ja kasoittain suklaata sekä esim. nutellaa ja croissantteja. Nyt näiden ajattelukin ällöttää ja voin siis sanoa että mulla eräänlaisen kierteen katkaiseminen kyllä siis toimi mulla. Pääsin herkuttelusta hyvin eroon kun muutaman viikon pidin ruokapäiväkirjaa. Nyt karanteenissakin ruokavalio on pysynyt suht hyvänä eikä mitään tälläistä överiherkuttelua ole ollut.

Kunnes tänään iski yhtäkkiä juustokakku himo hehee. No ei herkuttelu tälläkään kertaa överiksi mennyt mutta kyllä oon nyt ottanut vähän rennommin kuin yleensä. Herkuttelut kuuluu juhlapyhiin ja niinhän se nyt vaan menee.

Tää kakku on siis kuitenkin "semikevyt" tai ei ainakaan mikään täysin sokeriöveri. Koostumukseltaan kakku on ihanan raikas ja kevyen oloinen. Kannattaa kuitenkin muistaa että esim. noissa pohjan digestivekekseissä on lisättyä sokeria ja vehnää eikä tuo tuorejuustokaan kevyeimmistä päästä ole. Herkuttelua voi rajoittaa tekemällä kakusta aika pienen, esim tästä ohjeesta tulee noin 4 slicea! Tämä kakku ei ollut mikään varsinainen kaunotar, mutta kakkua voi tuunata helposti lisäilemällä esim. hedelmiä ja tai liivatekuorrutteen. Pidemmittä puheitta super helppo juustokakku:

Super helppo juustokakku (4-6 annosta)

Ainekset

Pohja

  • semimakeita keksejä esim. disgestiivejä n. puoli pakkausta
  • voita tai kookosöljyä n. 50gr

Täyte

  • yksi pakkaus maustamatonta tuorejuustoa
  • yksi pakkaus kuohukermaa tai sour creamia (=smetanaa)
  • 1-2tl vaniljasokeria*
  • sitruunaa/sitruunan mehua*
  • 1rkl jotain makeutusainetta esim. sokeria, siirappia tai steviaa*
  • mansikoita tms. koristeluun*

Laitoin vapaaehtoiset ainekset asteriksilla. Tätä voi aika paljon modata erilaisilla hedelmillä, marjoilla, liivatepäällysteillä tms, mutta perusversio on tosi simppeli.

Ohjeet

  1. Murskaa keksit (esim. purkin pohjalla tai kaulimella).
  2. Sulata voi ja/tai kookosöljy kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja sekoita keksimurska voisulaan.
  3. Levitä voisula-keksimurska alustalle jolle haluat kakun tehdä. (Mulla oli käytössä pieni tarjotin jonka vuorasin leivinpaperilla.) Anna jähmettyä hetki. Voit nopeuttaa jähmettymistä laittamalla pohjan pakkaseen tai jääkaappiin.
  4. Sekoita tuorejuusto, kerma ja mausteet keskenään kulhossa. Keksit on semi makeita eli tää ei tartte hirveästi makeutusta mutta itse heitin sekaan noin 1 rkl agavesiirappia vaniljasokerin lisäksi.
  5. Levitä päällyste kakun päälle esim. nuolijalla. Heitä täytettä ensin reippaasti kakun päälle ja sitten varovasti sivele sitä reunoja kohti ettei pohja sekoitu täytteeseen. Laita kakku pakkaseen ja anna jähmettyä noin tunnin. Ota sulamaan noin 30 min ennen tarjoilua.





Kommentit