Superhelppo kesäkurpitsaresepti

Jos jotain hyvää tästä tilanteesta pitää etsiä niin olin juuri intoutunut ruuanlaitosta jo ennen tätä eli nyt pääsenkin etätöissä testailemaan kaikkia uusia reseptejä. Hauskan lisähaasteen hommaan tuo vielä se että mun lähikaupasta on ainakin tasaiseen tahtiin ruuat vähentyneet ainakin kaikki semmoiset perusarkiruuat. Yllättäen jotain ruokia, esim. proteiinipatukoita ja kananmunia riittää hyllyissä hyvin, samoin tuoreita hedelmiä ja kasviksia, mutta esim. pastat ja erilaiset kuivaruuat ovat loppuneet. Tämä sopii mulle koska muutenkin välttelen vehnää, sokeria ja muutenkin höttöhiilareita. Tämän reseptin kaikkia aineksia oli hyllyssä hyvin vielä jäljellä (paitsi kaurahiutaleet joita mulla oli varastossa).

Tässä siis maailman helpoin kesäkurpitsaresepti:

Kesäkurpitsat uunissa (1-2 annosta)

  • yksi kesäkurpitsa
  • 50gr parmesaanijuustoa (tai jotain vastaavaa kovaa juustoa) 
  • 1dl korppujauhoja tai puurohiutaleita 
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja pippuria
Määrät nyt ovat vähän summittaisia, mutta tämä resepti on vaikea pilata eli näitä voi laitella vähän oman fiiliksen mukaan.
Ohjeet ovat yksinkertaiset:
  1. Laita uuni lämpeämään 200C.
  2. Halkaiset kesäkurpitsat sekä pituus että leveys suunnassa kertaalleen ja laita puolikkaat kurpitsat halkaistu puoli ylöspäin leivinpaperin päälle uuninpellille.
  3. Kuori ja leikkaa valkosipuli pieneksi silpuksi. Raasta juusto.
  4. Sekoita kaikki ainekset (valkosipuli, juusto, kaurahiutaleet/korppujauhot, öljy ja mausteet) kulhossa keskenään ja levittele sitten halkaistujen kurpitsojen päälle.
  5. Paista kurpitsat 20min uunissa 200C asteessa. Laita sitten uuni pienemmälle (~100C) ja anna paistua vielä 5min. "Jälkipaistamisen" pointti on paahtaa päällysteistä rapeampia.
Söinkin nämä hyvällä ruokahalulla ennen kuin ehdin ottaa kuvan :) Lisään kuvan tähän jos/kun muistan seuraavan kerran näitä tehdessäni. (Edit: kuva lisätty.)




Kommentit