Pula-ajan porkkanakeitto

Niille jotka ovat pula-ajan oikeasti kokeneet ei otsikossa varmaankaan juuri ole mitään hauskaa. Pula-aika tuli kuitenkin mieleen kun selailin reseptejä ja löysin yhden ihan hauskan reseptin, jonka aineksista multa löytyi 30% ja jota siitä huolimatta aloin tekemään. Isommista kaupoista olisi saattanut löytyä loputkin ainekset, mutta ei ole oikein tullut lähdettyä ihmisten ilmoille viime aikoina sattuneista syistä. Keitto onnistui kaikesta huolimatta oikein hyvin, joskin uskon että sen maku täytelöityy vielä päivän aikana jääkaapissa.

Pidemmittä puheitta siis riisuttu versio tästä porkkanakeiton ohjeesta.

Porkkanakookoskeitto (2-3 annosta)

  • neljä porkkanaa
  • 1dl kookoskermaa
  • 1/2dl maapähkinävoita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 chili
  • mausteita kuten suolaa, paprikajauhetta ja chilijauhetta
  1. Pese ja kuori porkkanat. Pilko noin sentin mittaisiksi palasiksi.
  2. Laita porkkanan palaset veteen kiehumaan hellalle. Anna porkkanoiden kiehua kunnes ne ovat melko pehmeitä. 
  3. Odotellessasi porkkanoiden valmistumista silppua valkosipuli ja chili ja kuullota niitä öljyssä pannulla.
  4. Kun porkkanat ovat kypsiä, kaada noin puolet keitinvedestä pois ettei keitosta tule liian vetistä. Tämä on hieman makukysymys eli kuinka kiinteää keittoa haluat. Kaada sekaan kookoskerma ja maapähkinävoi ja laita liettä pienemmälle ettei kerma pala. Anna porkkanakermaseoksen kiehahtaa nopeasti ja ota sitten pois levyltä. 
  5. Laita koko kattilan sisältö tehosekoittimeen ja sekoita. Kun seos on hyvin sekoittunut maista sitä, ja lisää maun mukaan n 1tl suolaa, 1tl chilijauhetta ja 1tl paprikajauheta. Sekoita mausteet ja maistele välissä uudestaan.
  6. Tarjoile maustamattoman jugurtin ja siementen kanssa.
Itse laitoin tähän myös sipulia, mutta maistui mielestäni hieman liian vahvasti eikä sopinut joten en laittaisi enää toista kertaa.

Jokaisen ruuan voi pelastaa ripottelemalla siemeniä päälle.




Kommentit