Päärynäkaurapaistos

Ensimmäiseksi on sanottava, että mulla oli tässä käytössä ruishiutaleita kaurahiutaleiden sijaan. Meillä on olleet jo viikon ajan kaurahiutaleet loppu mun lähikaupasta joten ostin pussin ruishiutaleita ja voin sanoa etten ainakaan tässä reseptissä huomannut mitään eroa. Mulla on kaurahiutaleita kanssa vielä kaapissa mutta niitä olen jemmaillut makeampiin resepteihin kuten banaanileipään jota olenkin nyt lähes joka päivä tehnyt tällä viikolla.

Tämä resepti on hyvä esimerkki ruuasta jota ei varmasti olisi ilman tätä tilannetta edes kokeiltua, mutta kun on viikon syönyt omia kokkailujaan alkaa vaihtelu virkistämään. Tämä ruoka on siis käytännössä sama kuin omenakaurapaistos paitsi että omenat korvataan päärynöillä. Lisäksi koska olen hipsteri, käytän tässä voin sijaan kookosöljyä ja sokerin sijaan agavesiirappia. Tämä ruoka on siis lähinnä jälkiruoka ja aika hiilaripitoinen mutta sopii hyvin vaikka lauantai- tai sunnuntaipäivän mutusteluun tai tän voi vaikka tehdä aamulla valmiiksi jos tietää työpäivän aikana kaipaavansa naposteltavaa.

Inspiraatio tähän reseptiin Satu Koiviston blogista.

Päärynäruispaistos (2-4 annosta)

  • 2 päärynää
  • 2dl kaura- tai ruishiutaleita
  • 1rkl kookosöljyä
  • 1rkl agavesiirappia (päärynät on melko makeita eli eivät kaipaa kovin paljoa makeutusta, jos teet paistoksen omenista tuplaa makeutuksen määrä)
  • 1-2tl kanelia
  • mastamatonta/kreikkalaista jogurttia
  1. Pilko päärynät lohkoiksi.
  2. Sulata kookosöljy kattilassa ja sekoita sekaan kaurahiutaleet, siirappi ja kaneli. Lisää sitten sekaan päärynälohkot ja pyörittele hiutaleita ja päärynöitä miedolla lämmöllä hetki kattilassa ja jotta kaurahiutaleet kostuvat hieman.
  3. Kaada päärynäkaurahiutaleseos uuninpellille ja paista 200C uunissa 20min. 
  4. Tarjoile/syö maustamattoman tai kreikkalaisen jogurtin kanssa

Kommentit