Kesäkurpitsahalloumipihvit

Maailma voi loppua, kesäkurpitsat eivät.

Olen viime aikana ollut erityisen harmistunut meidän lähikaupan huonosta kasvisvalikoimasta. En ole kasvissyöjä mutta meidän lähikaupassa ei myöskään ole tuoretta lihaa tarjolla, eikä erilaisten prosessoitujen lihojen kuten makkaroiden puolesta taida liputtaa kukaan. Himottaisi monenlaisten kasvisreseptien kokeilu, mutta esim. munakoisoa tai erilaisia juureksia ei taida meidän kaupasta löytyä. Kesäkurpitsaa hyllystä kuitenkin löytyy joten esittelen nyt sitten jo toisen kesäkurpitsareseptin tällä viikolla.

Tähän reseptiin tuli kesäkurpitsan lisäksi halloumia, jota niinikään kaupasta kyllä löytyi hyvin. Vaikka sanotaan ettei tässä kriisissä ole voittajia, niin luulen kyllä että ruokakaupat voittavat kun hyllyt tyhjennetään ääriään myöten ja ainakin itse olen ostellut mitä erikoisempia juttuja viime aikoina. Meidän lähikauppaan on muuten taas tullut hyvin tavaraa eli ainakaan siitä ei nyt tarvitse huolehtia vähään aikaan ja raaskin ostaa jopa useamman proteiinipatukan (aiemmin olen ottanut niitä vain yhden kappaleen kerrallaan ettei näytä siltä että rohmuan hyllyä tyhjäksi hehee).

Mutta niin pidemittä puheitta tässä resepti. Inspiraatio reseptiin Satu Koiviston blogista.

Kesäkurpitsahalloumipihvit (5 pihviä)

  • puolikas kesäkurpitsa
  • 100gr halloumijuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1/2dl puurohiutaleita (tai korppujauhoja)

Taikinan valmistus:

  1. Raasta kesäkurpitsa ja juusto raastinraudalla.
  2. Sekoita raasteet, kananmuna ja puurohiutaleet keskenään kulhossa ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi tekeytymään. (Itse teen taikinan valmiiksi edellisenä iltana)

Paistaminen:

  1. Ota noin viidesosa taikinasta käsiin ja puristele taikinaa reippaasti niin että ylimääräinen neste valuu siitä pois. 
  2. Muovaile taikinasta littana pihvi ja laita se pannulle joka on hieman yli puolivälin maksimikuumuudesta (induktioliedellä 6/10).
  3. Anna pihvin paistua noin 10min ennen kääntämistä paista sitten toista puolta 5min. Paistoaikaa vaikuttaa luonnollisesti moni asia kuten pihvien paksuus, hellan tehokkuus ja pannun erilaiset ominaisuudet. Yritä liikutella pihvejä paistamisen aikana varovasti etteivät ne pala kiinni pannuun. Pannulle voi laittaa myös hieman öljyä joka estää pihvejä palamasta kiinni. Voit luonnollisesti paistaa useamman pihvin kerralla kunhan pannulla on tilaa hieman liikutella pihvejä.  
  4. Tarjoile maustamattoman jogurtin ja vaikka siementen kanssa.




Kommentit