Banaanikauramuffinit

Olen tykännyt paljon tästä vegeit blogin banaanileivän reseptistä. Resepti on helppo, herkullinen ja semi-terveellinenkin. Sen oikeastaan ainut huono puoli on että leivällä kestää 40min paistua uunissa ja vielä tunti-pari ennen kuin leipä on parhaimmillaan tekeytynyt syötäväksi. Se ei siis ole sopiva nopeaksi välipalaksi tai aamupalaksi (ellei leipää tietenkin ole valmiina tehtynä).

Toinen huono puoli banaanileivän reseptissä on että se vaatii uuni- tai leipävuuan joita toki luulisi jokaisesta taloudesta löytyvän mutta aina ei ihan tilanne ole niinkään esim. uuteen asuntoon muuttaessa tai jonkinlaisessa väliaikaisessa asumuksessa. Esittelen tässä siis vaihtoehdoksi supersimppelin muffinireseptin joka valmistuu nopeasti ja voi valmistaa melkein missä vaan sillä se ei tarvitse sen kummempia tarvikkeita kuin toki uunin. Tämä on kiva viikonloppuaamujen aloittaja ja miksei iltapalakin. Alkuperäinen idea ei ole omani vaan se on muunnelma/yhdistelmä useasta reseptistä jotka olen googlettelemalla löytänyt eri blogeista. Eli tässä tulee:

Banaanikauramuffinit (n. 10 kpl)

  • 2 banaania
  • 1 muna
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl mantelijauhoa 
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1-2 tl kanelia
  • Esim. kuorittuja auringonkukansiemeniä 

Lisäksi

  • muffinivuokia (kertakäyttöisiä tai silikonisia)

Valmistusohjeet

  1. Soseuta banaanit esim. tehosekoittimella. Jos tehosekoitinta ei ole banaanit saa murskattua myös esim haarukalla painelemalla. 
  2. Sotke banaanisoseeseen muna, mutta älä vaahdota munaa.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään kulhossa ja sekoita sitten joukkoon banaanisose.
  4. Annostele taikina muffinivuokiin (ripottele halutessasi päälle siemeniä) ja paista 200 C uunissa 15-20 minuuttia. 

Jos banaanien soseuttaminen tehosekoittimessa tuntuu vaikealta, sekaan voi laittaa hieman esim. jotain kasvismaitoa jolloin banaanit sekoittuvat helpommin, mutta se ei ole pakollista. Olen tehnyt näitä myös ilman mantelijauhoa, niin että olen laittanut taikinaan noin 1dl enemmän kaurahiutaleita ja muffinit on toimineet niinkin. Eli jos mantelijauhoa ei ole sen voi korvata jollain muulla jauholla aika todennäköisesti tai laittaa vaan enemmän kaurahiutaleita. Auringonkukansiemenet ovat myös vapaaehtoisia ja ne voi korvata esim. joillain muilla pähkinöillä tai siemenillä. Jos laittaa auringonkukansiemeniä taikinaan kannattaa huomioida, että ne saattavat muuttua ruokasoodan vaikutuksesta vihreiksi. Tätä ei kuitenkaan tarvitse pelästyä sillä siemenet ja muffinit ovat ihan syötäviä tästäkin huolimatta.

Jos joku tässä vaiheessa ihmettelee minkälaisesta taloudesta löytyy tehosekoitin muttei uunivuokaa, niin voin kertoa että tämä oli ainakin oma tilanteeni loppusyksystä 2019! Nyt uunivuokakin on muuttanut asuntooni mutta aika pitkään ilmankin kyllä pärjäilin. Smoothiekoneeni taas hommailin alunperin smoothieden tekemiseen. Olenko ainut joka on tässä tilanteessa (ollut)?

Kommentit