Raakapuuro pelastaa kiireisen aamun

Pakko jakaa tänne vielä yksi helppo ja terveellinen arkiruoka eli raakapuuro! Näin ensimmäisen kerran raakapuuroa valmistettavan kun aiempi kämppis teki raakapuuroa useamman erän jossain tölkeissä jääkaappiin. Silloin muistan ajatelleeni että jee kylmää puuroa yök mutta jokin johdatus sai mut nyt kokeilemaan raakapuuroa itsekin, josta tulikin nyt mun uusi lempiaamupala! Helppo ja muokattavissa oleva resepti joka nopeuttaa aamuja ja johon saa helposti upotettua vähän kaikkea kuivakaapista hehe.

Hommahan toimii seuraavasti otetaan yksi osa (=dl) kaurahiutaleita, yksi osa nestettä (manteli/kaura/soija -maitoa) ja yksi osa massaa (rahkaa/jugurttia/raejuustoa). Ainekset sekoitellaan keskenään ja laitetaan yöksi jääkaappin esim. lasipurkkiin tai kannelliseen muovirasiaan tai ihan vaan puurolautaselle. Kannellisten rasioiden ja purnukoiden etu on että ne blokkaavat vierashajut ja tietenkin hienolla lasipurkilla voi viedä vaikutelmaa kylmästä puurosta...Jos muuten pelkää että lopputulos maistuu kylmältä puurolta niin ei kannata! Lopputulos ei oikeastaan hirveästi muistuta maultaan tai koostumukseltaan puuroa, mutta hyvä kuitenkin käyttää vähän karheampia puurohiutaleita jottei lopputulos pääse saostumaan. 

Puuron sekaan voikin sitten laittaa perusaineiden lisäksi melkein kaikkea alkaen marjoista, pähkinöistä kuivatuista hedelmistä ja hedelmäsoseista. Jaan tähän mun lempiyhdistelmän:

Manteli-mustikka-raejuusto -puuro

  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1dl kauramaitoa
  • 1dl raejuustoa
  • mantelilastuja
  • mustikoita
  • 1-2rkl hunajaa

Sekoita kaurahiutaleet, kauramaito, raejuusto ja hunaja keskenään huolellisesti. Hiutaleet ja marjat kannattaa ripotella puuron päälle jolloin niitä pystyy helpommin annostelemaan lusikalliseen syödessä. Ne voi ripotella puuron päälle myös aamulla ennen syömistä mutta siis kaikki helppous ja esivalmistelu kunniaan... Raakapuuron paras puoli nimittäin on se että aamupala vain yksinkertaisesti on jääkaapissa valmiina odottamassa eikä aamulla tarvitse pystyä suorittamaan mitään monimutkaista operaatiota kuten meetwurstipaketin avausta tai leivän leikkausta... Puuron voi vetää naamaan purkista samalla kuin istuskelee sohvalla ja yrittää koota itseään tulevaa päivää varten ja siihen voi lisäillä kaikkia omia toteemiruokia kuten kuivattuja marjoja ja hunajaa ja raakakaakaojauhetta, jotka tuovat hyvää mieltä ja kannattelevat loppupäivän... 

Rahkat ja raejuustot auttavat pitämään nälkää loitolla paremmin kuin tavallinen puuro ja kaura tekee hyvää vatsalle. Valmiiksi valmistettu puuro varmistaa sen ettei aamupalaa tule helposti kiireessä skipattua ja nopeuttaahan tää siis myös aamuja jonkin verran.

Raakapuuro ei niin ikään ole kaikkein kuvauksellisin ruoka, mutta tässä ihan esteettinen kuva ensimmäisimmistä kokeiluistani. Kyseisessä puurossa taitaa olla kreikkalaista jogurttia ja mantelilastuja.

Kommentit