Mango-Banaani-Kookos Smoothie

Tykkään tosi paljon kaikista perus mustikka-marja-jogurtti smoothiesta mitä saa kaupoista ja kahviloista valmiina. En oo kuitenkaan intoutunut ikinä tekemään sellaisia himassa ehkä siksi, että oon ajatellut että smoothiekoneet ja marjat on jotenkin kalliita.. nyt sitten kuitenkin kaikkien vuosien jahkailun jälkeen sain vihdoin ostettua smoothiekoneen ja nyt olenkin tosi innostunut smoothiesta! En oo super innoissani ollut kuitenkaan yllättäen näistä marjasmoothiesta, ehkä oon vähän kyllästynyt niihin tai sitten tuntuu että niihin tulee vähän kaikkea turhaa. Lisäksi mulla oli haaste kun tein tuoreista pensasmustikoista smoothieta, mustikan kuoret jäivät jotenkin hampaisiin... 

Eli oonkin nyt kehittänyt uuden intohimon eli kookosmaito/kerma pohjaiset smoothiet! Ensinnäkin voidaan aloittaa sillä etten super hyvin tiedä mikä on kookosmaidon ja -kerman ero. Täällä molempia myydään tölkeissä enkä ole nähdäkseni nähnyt niissä mitään eroa. Kookosmaidossa vesi/neste on osittain eriytynyt rasvaisesta maidosta/kermasta eli ehkä jos nesteen jättää pois saa kerman? En tiedä joka tapauksissa molemmat maistuvat aika samalta, mutta jos laittaa pelkkää kermaa kannattaa jatkaa sitä vedellä. 

Noniin eli sitten reseptiin. Eli kookomaidon seuraksi voi laittaa oikeastaan mitä vain hedelmiä tai marjoja mutta mun tän hetkinen suosikki on banaani-mango. Tää on muuten ensimmäinen kerta kun keksin joku fiksun tavan käyttää mangoa! Hedelmät voi ostaa säilöttyinä tölkissä ja maku on kanssa hyvä mutta kannatta huomioida että noihin hedelmäliemiin laitetaan usein siirappia/sokeria. En tiedä parantaako se säilyvyyttä vai mitä. Eli jos mahdollista kannattaa hankkia tuoreet hedelmät vaikka esim joku ananas on kyllä ehkä helpompi käsitellä valmiiksi slaissattuna.

Ja eli yksinkertaisuudessaanhan resepti menee näin: 

Ainekset:
- yksi banaani
- yksi mango
- yksi tölkki (2dl) kookosmaitoa
- 1-2 tl kanelia

1. Pilko mango ja banaani ja laita ne jääkaappin tai pakkaseen viilenemään. Voit käyttää myös pakastettuja hedelmiä. Samoin voit laittaa kookosmaidon jääkaappin viilenemään mutta huom. ei tölkissään (metalleja voi liueta sisältöön tölkistä).
2. Vaihtoehtoisesti laita smoothieen jääpaloja. Tarkoitus on siis saada miellyttävän viileä juoma.
3. Soseuta kaikki ainekset smoothiekoneessa :)

Lopputuloshan on melko rasvainen eli riippuu varmaan omasta ruuansulatuksesta/kropasta toimiiko tämä sulle. Välttämättä useampaa tälläistä ei kannata vetää sillä on vähän rasvaista. Kaneli on kiva lisä mutta ei ole pakollinen jossei sitä kaapissa satu olemaan.

Lopuksi vielä hehkutus tälle Clas Olsonin (halpis) smoothiekoneelle. Smoothiekoneen jujuna on että pullon saa irrotettua ja tarvittaessa vaikka otettua mukaan smoothien jauhamisen jälkeen. Mulle ei oo tullut tarvetta ottaa pulloa mukaan (ja mukana tullut muovinen korkki myöskin hajosi...) mutta tuo pullon irrottaminen on paikoitellen hyvin kätevää. Ruuan esim smoothien saa laitettua jääkaappiin viilenemään tai esim lettutaikinan saa laitettua turpoamaan samassa astiassa missä ainekset on sekoitettu! Mulla on myös tehot ihan hyvin riittäneet tuossa masiinassa vaikka onhan se vähän halpis... 

Kommentit