Itsetehdyt mehujäät

Alkuperäinen resepti mehjäihin Ferdanifamily blogista.

Kesähelteillä on mukava mutustella jäätelöä eikä terveys varmastikaan kaadu siihen että muutaman helteisen viikonlopun aikana tulee syötyä pari Magnumia. Mulle tulee kuitenkin aina parempi fiilis kun tiedän syöväni ainakin semiterveellisesti. Lisäksi aika monet kaupan ylimakeat jätskitikut on alkaneet kyllästyttää mua enkä tajua miten oon joskus lapsena voinut vetää jonkun jättimäisen suklaatuutin. Mun lemppari oli tosin jo semipienestä lähtien Solero ja samaa hedelmävibaa tässäkin nyt metsästellään :)

Eli resepti itsetehtyihin maidottomiin ja sokerittomiin mehujäihin!

Ainekset

  • kaksi mango-banaani pilttiä 
  • 2dl kookoskermaa
tarvitset myös:
  • mehujäämuotit
  • smoothie-koneen tms.
  • pakastimen :)

Valmistus

  • Blendaa piltit ja kerma keskenään smoothiekoneessa. Voit luonnolisesti sotkea nämä lähes millä tahansa menetelmällä mutta kannattaa olla huolellinen sillä rasvainen kerma pyrkii eriytymään piltistä. 
  • Kaada jäätelömuotteihin ja pakasta useamman tunnin ajan. Itselläni pienehköissä muoteissa vielä kahdenkin tunnin jälkeen oli hieman sulaa keskellä
  • Valuta hieman kuumaa vettä muotin päälle niin saat jäätelön helposti irtoamaan muotista
Mango-banaani-piltti jäätelö


Muita kokeilemisen arvoisia reseptejä ovat: mustikka + turkkilainen jogurtti (miksaa ainekset smoothiekoneella kuitenkin niin etteivät mustikat murskaudu täysin vaan sekaan jää hieman mustikan paloja), hedelmäsose sellaisenaan (kevyt vaihtoehto) sekä erilaiset valmiiksi maustetut jogurtit. Esimerkiksi ihan tavallisesta metsämarjajoghurtista tuli tosi hyvä ja raikas mehujää (huom. tälläinen jätskitikku ei tietenkään ole maidoton)! Hyvä puoli itsetehdyissä jätskeissä on lisäksi että ne ovat melko edullisia, esimerkiksi kahden desin kookoskermapurkin saa muutamalla eurolla ja erilaisia hedelmäsoseita ja joghurtteja voi saada hyvinkin edullisesti.

Mustikka-turkkilainen joghurtti

Mulla oli käytössä Prismasta haetut pystyssä olevat muumimuotit. Noissa kahvoissa on hauskat muumikuviot ja muotin kansi eli tikkuosa sulkeutuu napakasti muotin päälle jopa niin, että saattaisin uskaltaa pakastaa muotit vaakatasossa. Tämä on erityisesti hyvä koska muotit kaatuilevat kohtalaisen helposti niiden mukana tulleessa muovitelineessä. Eli jos haluaa pakastaa hyvin juoksevia asioita, kannattaa ehkä kokeilla jotain muuta muottimallia.


Kommentit