Throwback Banaaniletut

Banaanilettuja tuli pari vuotta sitten tehtyä usein (en muista mistä silloin löysin reseptin), mutta jossain vaiheessa letut jäi. Nyt törmäsin näihin kuitenkin taas Ferdani Family blogissa ja iski himo pitkästä aikaa uudestaan! Tässä ohjeet miten mä teen nää! Sinänsä tämä on super helppo resepti ainoastaan paistaminen voi olla vähän haasteellista...
Banaaniletut
- 2 munaa
- 1,5 banaania
- päälle pakastemustikoita ja rasvatonta kreikkalaista joghurttia
- Soseuta banaanit blenderissä ja sotke sekaan munat. Jos ei ole blenderiä banaanit saa soseutettua myös haarukalla painelemella.
- Kaada taikinaa kuumalle öljytylle pannulle. Keskilämpö liedellä on hyvä, mieluummin liian kylmä kuin kuuma. Levittele taikinaa pannulla kääntelemällä pannua kunnes lettu on ohut. Odottele kunnes lettu on riittävän kiinteä että sen voi kääntää ympäri ja käänna ja paista vielä hetki
- Tarjoile pakaste (tai tuore) mustikoiden ja joghurtin kanssa!
Useimmissa ohjeissa taidetaan neuvoa muuten yksi banaani per kaksi munaa mutta itse tykkään 1,5 banaania per kaksi munaa koska näin letuista tulee vähän banaaninmakuisemmat! Sinänsä valmiit letut eivät maistu kovin paljoa banaanilta kuin kananmunaltakaan mikä on outoa koska tässä ei ole mitään muita ainesosia, että pelkästään tämän ihmeen takia kannattaa kokeilla tätä... Ylimääräisen puolikkaan banaanin voi sitten ottaa vaikka evaaksi tai säästää seuraavaa lettutuokiota varten hehee.
Laskeskelin että annokselle tulee n. 600cal vähän riippuen kuinka paljon öljyä käyttää paistamiseen ja mitä lisukkeita eli ei tää super kevyt välipala ole mutta hyvä täyttävä aamupala tai lounas tai miksei iltapalakin... Lopputulos on kyllä terveellinen eli proteeini- ja kuitupitoinen sekä paremman makuinen kuin erikseen syötynä banaanit ja kananmunat.



Kommentit