Nice Cream eli Banaanijäätelö

Nice cream nimensä mukaisesti muistuttaa jäätelöä mutta on "kivempi" eli terveellisempi vaihtoehto ja myöskin mukavan helppo valmistaa. Toisin kuin oikea jäätelö Nice Cream on maidoton, vegaaninen ja kuten kaikissa itse tehdyissä herkuissa mausteet ja muutkin ainekset saa itse suunnitella eli siitä saa tehtyä helposti terveellisen ja omaan ruokavalioon sopivan. En tiedä miten tämä uppoaa lapsiin mutta ainakin aikuisille Nice Cream toimii hauskana välipalana ja lopputulos on mielestäni yllättävänkin jäätelömäinen :) Nice creamista löytyy lukuisia eri ohjeita ja variaatioita eri blogeista ja lehdistä, mutta tässä siis mun kokemuksia ja vinkkejä.

Eli tässä ohjeet:

Ainekset:
1 banaani
Maustamiseen (esimerkiksi)
1rkl kaakaojauhetta
1rkl siirappia
tai 
cashewpähkinävoita

- Pilko banaani ja pakasta pilkotut banaanisiivut. 
- Murskaa pakastetut viipaleet smoothie-koneella ja sotke sekaan mausteet. Tarjoile välittömästi. 

Banaani kannattaa tosiaan pilkkoa ennen pakastusta, sillä sitä on huomattavasti helpompi käsitellä lämpimänä kuin pakastettuna. Jos banaaniviipaleita on vaikea saada mössöksi, sekaan voi laittaa vähän vettä tai esimerkiksi jotain kasvismaitoa tai tietenkin odottaa hetki että viipaleet hieman sulavat. Jäätelöstä tulee tietenkin sitä kiinteämpää mitä vähemmän laittaa nestettä. Viipaleita voi joutua myös vähän siirtelemään takaisin terien päälle mutta kyllä ainakin itse sain tuolla melko huonollakin smoothiekoneella lopulta viipaleet murskattua. Mausteeksi laitoin sekaan ensimmäisessä erässä siirappia ja kaakaojauhetta ja toisella kerralla cashewpähkinävoita. Molemmat toimivat aika hyvin, mutta tykkäsin etenkin tuosta cashewpähkinäversiosta. "Jätski" kannattaa tarjoilla samantien valmistamisen jälkeen sillä se sulaa melko nopeasti. 

Kaikenkaikkiaan tämä on siis hyvä ja terveellinen välipala ja jättää yllättävän kylläiseksi. Jos haluaa tehdä isomman annoksen banaaneita voi toki laittaa enemmän, yhdestä banaanista tulee noin yhden ihmisen annos. 


Valmiista jäätelöstä ei ole mitään superedustavia kuvia joten tässä kuva raaka-aineista :)



Kommentit