Banaanipannari

Banaaniletut ovat vihdoin löytäneet voittajan tai ainakin erittäin hyvän kilpailijan eli banaanipannarin! Baananipannari koostuu täysin samoista raaka-aineista kuin banaaniletut mutta on helpompi valmistaa ja ehkä vähän kuohkeampi ja makeampi. Mainitsikin noiden banaanilettujen yhteydessä että paistaminen voi olla haasteellista ja ennen kaikkea aikaavievää. Jos kaipaa pientä puuhailua ei tuo lettujen paistaminen tietenkään haittaa, mutta jos haluat todella pienellä vaivalla kivan lounaan tai välipalan pannari on juuri oikea valinta! Eli ohjeet:

Ainekset

  • 2 munaa
  • 2 banaania
  1. Soseuta banaanit blenderissä ja sekoita muna joukkoon kunnes seos on kuohkeaa.
  2. Levitä noin sentin paksuiksi levyksi leivinpaperilla vuorattuu uunivuokaan tai pellille.
  3. Paista 255 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  4. Syö tuoreena tai säilö jääkaapissa noin päivän.
Laitoin ensimmäisen palan päälle vähän siirappia mutta se oli aika turhaa sillä pannari on kyllä jo itsessään ihanan makeaa ja mehevää. Pannareitten seuraksi sopii (rasvaton) kreikkalainen jogurtti ja/tai mustikat mutta se toimii kyllä myös sellaisenaan ainakin vasta uunista otettuna. Olen nähnyt ohjeita joissa tähän laitetaan myös jauhoa, mutta mulla toimi kyllä myös ihan hyvin ilmankin. Parasta tässä ohjeessa on että tästä ei tule edes mitään ylimääräistä tiskiä vaan käytetyn leivinpaperin voi heittää pois ja vuuan laittaa takaisin kaappiin. Helppoa kuin mikä! Huomaa että banaaneja tulee tässä hieman enemmän kuin lettujen ohjeessa eli yksi banaani per yksi muna. Tämä siksi että pannaritaikinan ei tarvitse olla kovin sitkeää vaan mieluumminkin kuohkeaa ja makeaa.

Mulla ensimmäisellä paistokerralla nousi hyvin ilman leivinjauhettakin, mutta toisella kerralla ei niin kivasti että ehkä voi kanssa kokeilla jos haluaa? Esimerkkikuvassa olevan pannarin päälle ripottelin ennen paistoa kaurahiutaleita, mikä nyt ei hirveästi maistunut mutta tekee ehkä pinnasta kauniimman.


Kommentit